Tips

Tips die het leven goedkoper en leuker kunnen maken, begin er maar aan:

 

>Goedkoop reizen

Op de site van goedkooptreinkaartje.com vind je alle goedkope treinkaartjes die vandaag in de aanbieding zijn, zodat jij geen tijd hoeft te steken in het zoeken naar treinkaartacties bij de verschillende aanbieders.

goedkooptreinkaartje.com

 

>>Gratis

De naam maakt eigenlijk alles duidelijk, doe er je voordeel mee

gratisoptehalen.nl

 

>>Medicatie testen

603,- voor een test met griep. Indien je langs komt voor een medische keuring vragen ze of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken zij een kopie en met deze gegevens bekijken ze of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. 

medicatie onderzoek

 

>>Onderneem

Al zou je enkel en alleen maar je overtollige spullen (oude boeken, opladers van telefoons die zoekgeraakt zijn, een oude kast, kleding…) verkopen op de bekende sites: ook dat is ondernemen. Follow the money! Als je eenmaal begint, ben je begonnen. Wie weet waar het eindigt.

 

>>Openbare boekenkast

Een openbare boekenkast is een soort klein, vaak onbemand, weggeefwinkeltje of -kast(je) voor boeken, waar boeken gegeven kunnen worden en waar je een boek kan meenemen.

 

>>Overbodig & duur

Vaste telefoon, internet en tv kunnen anders…

Abonnement voor vaste telefoon, internet en tv opzeggen scheelt bij Ziggo 60,- per maand.

Neem een mobiel telefoon abonnement met onbeperkt internet (meerprijs ca. 10,-). Met een USB of Bluetooth verbinding hang je je telefoon aan je laptop, tablet of computer en je hebt internet. 

Ken je iemand die (nog) wel een Ziggo abonnement heeft, vraag hem of haar om het wachtwoord voor kijken TV op laptop of tablet. (Alle klanten krijgen Ziggo GO zonder extra kosten.)

Besparing: ca. 600,- per jaar.

 

>>Printer

Toner (inkt) is erg duur, hoe ouder je printer hoe duurder. Bijna alles kan per e-mail. Toch iets printen? Zet het bestandje op een USB-stick en print het bij iemand met een printer.  

 

>>Standaard in keuken

Aardappelen, goedkope gedroogde pasta, rijst, bloem, boter, olie, zout en peper (en eventueel wat extra kruiden, in eerste instantie knoflookpoeder, paprikapoeder en kerrie), eieren, houdbare melk. Als het er af kan: jonge goedkope kaas. (Recepten maken.) 

Leg iets in de diepvriezer (bijvoorbeeld wat stamppot maaltijden) of zorg ervoor dat je altijd pannenkoekmix, een blik soep of iets in die trant voorradig houdt. 

 

>>Vergelijk zorgverzekeraars

Kan zorgen voor een flinke besparing, zoek het even uit. Nog beter is een gemeentelijke zorgverzekering (kijk op onze pagina “regelingen”).

zorgkiezer.nl

 

>>Voedseltuin

Dit werkgelegenheidsproject is er voor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt (mensen die kampen met burn-out, psychiatrische klachten, tegenprestaties voor behoud uitkering). In de voedseltuinen worden groenten gekweekt voor de voedselbank.

 

>>Weggeefwinkels

Een weggeefwinkel is een winkel waar goederen gratis zijn. Een kenmerk van een weggeefwinkel is dat iedereen er welkom is, zowel om spullen te brengen als om spullen te halen.

Den Haag: Weggeefwinkel Bea-nix, Beatrijsstraat 12 2531 XE, openingstijden via facebookpagina. 


Foto door Gisele: mode uit de Kringloop, model Maloes, visagie Mingus