Organisaties

Organisaties die in onze regio actief zijn in het begeleiden naar werk (of jezelf) tref je hier. Dit zijn er alvast 18…

 

>>Ambachtnederland

De opleiding is gebaseerd op het principe van meester-gezel, in combinatie met e-learning. Een module ondernemerschap is onderdeel van de opleiding. Hierdoor kan de leerling na de opleiding een eigen onderneming starten of een ambachtelijk bedrijf over nemen. Omdat de opleiding plaatsvindt in een bedrijf, kan die in het hele land worden gevolgd en elk moment van het jaar starten. Zo kunnen werkloze vijftigplussers zich opgeven voor een opleiding tot onder andere: glazenier, horlogereparateur, keramist, kledingreparateur, klusser, lijstenmaker, maatkleermaker, meubelmaker, orthopedisch,tassenmaker, (schoen)technisch hersteller, pianotechnicus, schoenhersteller, siersmid en zadel- en tuigmaker.

ambachtnederland.nl

 


>>de Broekriem

Wanneer je je oriënteert op de arbeidsmarkt vergeet je nog wel eens goed naar – en vooral “in” – jezelf te kijken. Dat is jammer, want juist stilstaan bij jezelf en je situatie levert vooruitgang op. Met vragenlijstjes duik je nog niet in jezelf, een waardevolle duik in jezelf zal je bewust moeten oppakken, stap-voor-stap. Je kan dat zelfs tastbaar en meetbaar maken als je dat wil.

debroekriem.nl

 


>>Calibris WijkLeerbedrijf 

Het WijkLeerbedrijf Den Haag leidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt op tot een MBO niveau 1 diploma Dienstverlening en Zorg. Tijdens deze opleiding doen deelnemers werkervaring op in de vorm van stage. Deze stage lopen zij zowel in de formele zorg, bij toekomstige werkgevers, als in de informele zorg, bij kwetsbare bewoners in de wijk.

calibrisadvies.nl

 


>>Convey.nu

Convey Foundation begeleidt en adviseert jongeren, op interactieve wijze, in het verbreden van hun perspectief. Ze zijn gespecialiseerd in het uitbreiden van beroeps- en sociale vaardigheden bij jongeren met als doel jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

convey.nu

 


>>Cordaid / PEP

Cordaid ondersteunt met het programma Coöperatief Ondernemen in Nederland, sociale coöperaties in wording. Ze ondersteunen o.a. met kennis, met netwerken en zo nodig met wat financiering. In de praktijk gaat het vaak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en in Den Haag ook om mensen in een uitkeringssituatie. 

pepdenhaag.nl

 


>>het Ervaringscertificaat

Het ervaringscertificaat versterkt je positie op arbeidsmarkt. Via een procedure voor het Erkennen van jouw Verworven Competenties (EVC) wordt aan de hand van een erkende EVC standaard precies in kaart gebracht wat je daarvan aan kennis en vaardigheden in huis hebt.

ervaringscertificaat.nl


>>Cooperatie Eva

De coöperatie biedt trainingen en individuele begeleiding zodat vrouwen onder de paraplu van de coöperatie hun eigen onderneming kunnen opstarten en uitbouwen. Het type ondernemingen van de vrouwen is heel divers; van hair & beauty tot kunst & kunsttherapie, bijzondere sieraden, kinder muziektheater en healing & coaching.

eva

 


>>de Flextensie regeling

De Flextensie regeling biedt mensen met een bijstandsuitkering weer kansen om aan het werk te komen via tijdelijke opdrachten. De Nederlandse Vereniging voor Sociale Innovatie biedt Gemeenten gebruik van de regeling aan. Gedurende deze opdracht loopt de uitkering door en krijgt de kandidaat een extra vergoeding (premie arbeidsinschakeling) van 2 Euro netto per gewerkt uur. 

flextensie.nl

 


>>Kans work

Wilt u met uw bedrijf sociaal ondernemen? Zoekt uw gemeente een partner om uitkeringen te verminderen? KANS biedt een oplossing. Zij leiden kandidaten op en nemen ze in dienst, waarna ze aan de slag gaan. KANS staat voor het verzilveren van kansen: voor organisaties die hun MVO doelen / sociale verplichtingen willen realiseren. 

kanswork.nl

 


>>Leergilde plus (SVV, voetbalvereniging Scheveningen)

Concreet betekent het dat jongeren leren van professionals met uiteenlopende vaardigheden. Coaches ondersteunen hun ontwikkeling, zorgen dat ze hun talenten kunnen ontplooien en wijzen de weg naar de vervolgopleidingen of beroepen waarin ze het best tot hun recht komen. Elke jongere sluit het traject af met een Meesterstuk.

Leergilde plus.nl

 


>>Onzichtbaar Den Haag

Onzichtbaar Den Haag professionaliseert de kennis, kunde en ervaring van (toekomstig) professionals die werken met en voor ‘een kwetsbare burger’. Dit doen we door het geven en ontwikkelen van trainingen en workshops met de inzet van die ‘kwetsbare burger’, onze ambassadeurs, met hun kennis, kunde en ervaring.

onzichtbaar-denhaag.nl

 


>>Ready4Work 

Dit is een online, interactieve carrièrespel voor iedere jongere die op zoek is naar een baan. Ready4Work070 biedt jou opdrachten en beloningen bij Haagse bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen. Wanneer je de opdrachten goed hebt volbracht, krijg je van de spelmeester punten. Met deze punten kan je in de online shop beloningen aanschaffen, interessante en bijzondere beloningen die jou ook weer dichter bij dé baan brengt die jij wilt.

ready4work070


>>SamenHaags

Het programma van de Gemeente Den Haag waarbij consulenten van SamenHaags, mensen begeleiden en stimuleren om volwaardig deel uit te maken van de samenleving. Als deelnemer van SamenHaags vergroot u uw netwerk en kennis van de Nederlandse taal, gebruiken en gewoonten. 

samenhaags.nl


>>Sociale cooperatie

Een Sociale Coöperatie is een organisatie van burgers gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid. Ondernemerschap staat in het teken van zélf activiteiten ontplooien. De leden van een Sociale Coöperatie kunnen samen doelen bereiken die voor ieder apart onbereikbaar zijn.

socialecooperatie.nl


>>Soco soco

De Sociale coöperatie Soco Soco helpt mensen op een ondernemende manier uit de bijstand door ondersteuning en begeleiding vanuit de coöperatie, te bieden, bijvoorbeeld met: het bijhouden van de boekhouding, inkoop, huisvesting, het succesvol aanbieden van uw product of dienst. Ondernemen binnen een coöperatie heeft meer voordelen. Zo kun je regelmatig contact hebben met collega-ondernemers om kennis en tips uit wisselen. 

socosoco.cc


>>Team Is Key

Team Is Key is een innovatieve netwerkorganisatie van sociaal betrokken ondernemers met een teamgerichte aanpak van arbeidsmarktvraagstukken. Ze helpen werkzoekenden om werk te vinden dat past bij de passies, kennis, ervaring en talenten van het team. Team is Key is de Alma Mater van Mavlov.

Team Is Key

 


>>50dus

Ben je 50 plus? Wil je een baan met toekomst en ben je bereid een fulltime leer- werktraject aan te gaan? 50 dus biedt een werk- en opleidingstraject van 3 jaar waarmee je jezelf bewijst aan de werkgever waar je gedetacheerd bent. Klinkt dit als een uitdaging en ben je het zat om thuis te zitten? Ga dan de test aan en kwalificeer jezelf voor 50 dus.

50dus.nl


>>Stichting 070Watt

Stichting 070Watt verzorgt leer-werktrajecten voor jongeren die elders moeilijker aan de bak komen. Met het verhuis-traject, winkel-traject, horeca-traject en commercieel-creatief-traject geven zij jongeren de kans om uit te vinden wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

070Watt