Gastcolumn Gieta

Schulden te lijf; 115

Binnenkort komt er een telefoonnummer bij voor mensen met financiële problemen. Dit omdat er in gemeentes veel te veel verschillende meldpunten zijn. Dit maakt het voor burgers in die situatie vaak lastig en erg drempelverhogend om de eerste stap naar een oplossing te zetten.

De Kredietbank Nederland, Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders, Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland en SchuldendeBaas hebben een subsidie gekregen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de landelijke schuldhulplijn 115 op te richten. Inwoners van Nederland kunnen vrijblijvend, gratis en anoniem 0800-8115 bellen. Ook kan 115 gebeld worden door buren, familieleden, schuldeisers en ketenpartners uit de omgeving van de burger die met financiële problemen kampt.

Ernaast zal er ook een website komen. Dit alles moet ervoor zorgen dat men op een laagdrempelige, overzichtelijke en snelle wijze kan worden doorverwezen naar de juiste plek voor hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *