Gastcolumn Gieta

Teleurstelling

Als alleenstaande moeder met twee zonen en een parttime baan die na zes jaar door een faillissement abrupt werd beëindigd, hoopte ik weer op een beetje lucht. Na maanden zonder salaris was ik blij dat ik een vast ‘inkomen’ zou krijgen. Eindelijk was het zover, een WW uitkering van het UWV.  

Na de eerste betaling stond het huilen mij toch nader dan het lachen: het UWV berekende mijn uitkering op basis van 75% van mijn laatst verdiende loon en dat lag (exclusief bonus op verkopen) rond de 900,- per maand. In die uitkering zijn alle toeslagen al verwerkt. Ik moet het met twee kinderen dus gaan doen met iets meer dan de helft van het vastgestelde minimumloon. Een enorme teleurstelling! In de bijstand zou er meer binnenkomen.

Dat word dus echt de eindjes aan elkaar knopen. Er zit niets anders op dan maandelijks de teruggaven van de belastingdienst te gebruiken voor de rekeningen. Maar zien hoe we gaan leven. Mijn frustraties verwerk ik ondertussen in mijn Photoshop hobby…

Gieta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *