Oranje Bitter…

Er zijn ook dit jaar weer meer minima (4 miljoen mensen leven tegen, op, of onder de armoedegrens) maar leden van het Koninklijk Huis zien hun uitkering stijgen. Zo ontvangt Koning Willem-Alexander volgend jaar 926.000 euro, (77.167 per maand) 24.000 meer dan dit jaar.

Armoede groeit in Nederland: bezuinigen, afslanken, versoberen, miniseren, matigen, beperken, beknibbelen, tweede huis in Mozambique (verkocht in 2012), derde huis in Argentinie, vierde huis in Griekenland. Nederland heeft met Willem-Alsgeenander een koning die minima laat zien dat je als (opper) uitkeringstrekker gewoon buitenhuisjes aan kunt schaffen, dat er niks aan de hand is. Een warme man leidt zijn onderdanen op een inlevende manier door de tijd.

Hij laat dan ook echt zien dat ie iets heeft met armoede; niet voor niets stond koning Kroonkurk zijn tweede huis in een van de armste landen ter wereld. Van de 18 miljoen inwoners leven er in Mozambique 12 miljoen onder de armoedegrens, kijk, zo maak je een statement. In Griekenland (vierde huisje) krimp de economie al jaren achtereen en de werkloosheid is er opgelopen tot 21 procent. Het familievermogen van meer dan een miljard moet worden beheerd en vastgoedinvesteringen horen daar nu eenmaal bij, blijkbaar.

De stamvader van Oranje heeft trouwens, als vader van 16 kinderen, zo’n beetje zijn eigen onderdanen bij elkaar liggen stuiteren. Onderdanen die in het jaar des Willems 2018 zijn geëvalueerd tot zwaaiende oranje geverfde half-comateuze Telegraaf lezers die elk jaar ergens in april goedkeurend en op eigen kosten een glaasje Oranjebitter aan de lippen zetten.

Oranjebitter, een betere naam valt er voor dat drankje nauwelijks te bedenken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *