Bemoeilijken

Steeds meer Nederlanders leven op of onder het sociaal minimum. Toch is het zo dat opklimmen naar dat minimum expres moeilijk gemaakt wordt. Er zijn namelijk gemeenten (nee, niet Den Haag) die met het verstrekken van onduidelijke informatie trachten te voorkomen dat inwoners effectief een uitkering aanvragen. Ook is het zo dat mensen vaak niet op de hoogte gebracht worden dat ze recht hebben op een voorschot. 

Een gezelschap van rechtskundigen dat minima helpt met het verkrijgen van een uitkering, berichte hierover.  Volgens de woordvoerder kreeg zijn organisatie hierover regelmatig klachten. Dikwijls worden mensen door de gemeente doorgestuurd naar vrienden of familieleden. Vaak moeten aanvragers zoveel gegevens aanleveren dat ze opgeven. Vervolgens hebben ze na een poosje nog steeds geen inkomen en komen ze weer bij de gemeente. Enkelen krijgen dan opnieuw geen toewijzing omdat ze zijn onderhouden door hun familie.

Jacob

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *