Verdiensten

Eigen aan onze samenleving is dat er status ontleend wordt aan verdiensten. Hoe hoger het inkomen, hoe hoger de waardering. Onderaan de inkomsten piramide staan de minima; mensen met een uitkering dragen volgens de consensus niets bij aan de samenleving. Dit beeld wordt eigenaardig genoeg in stand gehouden door de uitkerende instanties.

De wettelijke vereisten van bijvoorbeeld de regeling “zelfstandige op bescheiden schaal” maakt het voor veel bijstanders bijna onmogelijk om vanuit een uitkeringssituatie iets bij te verdienen. Natuurlijk bestaat er wel de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen waaraan niet veel aanzien of waardigheid valt te ontlenen.

Het zou dan ook van motiverend beleid getuigen als er een beloning zou komen voor de inzet van vrijwilligers. Nu wordt een grote groep welwillenden als werklozen weggezet. Deze mensen die nu onbaatzuchtig de samenleving dienen, verdienen eigenlijk gewoon een beroep.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *